Glutatyon ve Karaciğer
Glutatyon Tedavisi FiyatlarıRandevu Talep Edin
Glutatyon karaciğer dokusunun yenilenmesi, onarılması için de çok önemlidir. Alkol kullanımı, düzenli ilaç kullanımı, sağlıksız beslenme, mesleki temasla toksin alımı, hava kirliliği, yoğun deterjan ve kimyasal kullanma durumlarında karaciğer toksisitesi artar. Toksinlerin dokulara zarar vermeden uzaklaştırılması ve dokuların onarılabilmesi için glutatyon önemli görev üstlenir. Glutatyon olmadan, vücut toksinlerini etkili bir şekilde nötralize edemez ve ortadan kaldıramaz.
Glutatyonun en hayati görevi toksinlerin detoksifikasyonudur. Yaşam koşulları gereği zaman zaman toksinler artar ve glutatyon hızla tüketilir. Bunun en iyi örneği karaciğer dokusudur. En yüksek glutatyon düzeyi karaciğerde olmasına rağmen en çok teksin de burada olduğundan sürekli tüketilir.
Detoksifikasyon işlemi 3 fazlıdır.
Faz 1 detoksifikasyon sırasında, her türlü toksin mitokondride görevli sitokromlar adı verilen özel proteinler tarafından işlenir.
Faz 2 detoksifikasyonunda, çeşitli enzimler doğrudan Faz 1'de kısmen işlem görmüş toksinlere etki eder. Bu enzimler, toksinleri etkisiz hale getirilmesi için glutatyon kullanır.
Faz 3 toksinlerin vücudunuzdan atılma evresidir. Atılım organları aracılığı ile toksinler vücuttan uzaklaştırılır.
Glutatyon olmadan, vücudumuza giren veya oluşan toksinler zararsız forma sokulamaz ve atılamaz. Glutatyon miktarının yetersiz kalacağı kadar toksin olan bir vücutta, sağlıksız beslenmede, sigara ve alkol kullanımında, uzun süreli ilaç kullanımında karaciğerde hasarlanma olmaktadır. Karaciğer yağlanması, siroz, alkole bağlı değişikler oluşabilmektedir. Bu aşamada glutatyon tedavisi şart hale gelmektedir. Damar yoluyla verilen yeterli miktardaki glutatyon toksinerle savaşı üstlenmekte ve karaciğer kendini onarabilmektedir.